Vánoce nám oficiálně zaťukaly na dveře, a to s příchodem Mikuláše, který včera naděloval ovoce a sladké dobrůtky. Někomu mohl nadělit i tyhle kokosové andělské cupcakes. Jsou velmi podobné těmto kokosovým kapkejkům, které už znáte, jen jsou malinko upravené a vylepšené. Myslím, že udělají radost i při vánočním lenošení a překvapí také návštěvu.
Doba přípravy: asi 60 minut
Počet cupcakes: 12
Doba pečení: 15-17 minut
Ingredience na těsto:
180 g másla
150 g cukru
3 vejce
160 g hladké mouky
40 g kokosové mouky
50 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
Čerstvé maliny
Ingredience na krém:
200 g bílé čokolády
200 ml smetany
250 g mascarpone
2 lžíce cukru
Ráda bych Vám doporučila, abyste u tohoto receptu nejprve začli s krémem, protože než se nám upečou dortíčky, tak by mohl vychladnout. Nejprve si tedy ve vodní lázni rozpustíme nalámanou bílou čokoládu a přilijeme k ní smetanou. Jakmile se čokoláda dokonale rozpustí, můžeme ji sundat z vodní lázně a dát vychladit. Musím ještě jednou zdůraznit, že je důležité, aby byla čokoláda rozpuštěná a nebyly v ní hrudky – ty by totiž mohly ucpávat špičku na zdobení.
Nyní se můžeme vrhnout na pečení cupcakes. Již klasicky si vyšleháme máslo společně s cukrem. Následně v kuchyňském robotu snížíme otáčky a přišleháme jedno vejce po druhém. V misce si smícháme oba druhy mouky a postupně směs začneme přidávat a mixovat. Nakonec přidáme mléko a také prášek do pečiva. Vznikne nám poněkud hustější těsto než obvykle. To je z toho důvodu, že jsme přidali také kokosovou mouku. Nelekejte se, bude to moc dobré
Vzniklé těsto rozložíme do pečící formy, kterou jsme vystlali papírovými košíčky. Dortíčky pečeme asi 15-17 minut na 180°C. Po upečení si je necháme vychladit.
Aby měly tyto kapkejky něco zvláštního, vložila jsem andílkům dovnitř srdíčko z malin. Jakmile dortíčky vychladnou, vydlabeme jim uprosteřd dírku, kde vložíme čerstvé maliny.
Jakmile nám vychladne čokoládový základ na krém, můžeme ho vyšlehat společně s cukrem. Posléze přidáme také mascarpone. Nezapomeňte, že mascarpone nemá rádo šlehání, tak doporučuji šlehat co nejméně. Nyní můžeme krém nanést na základ.
Křidýlka a svatozář jsem udělala z domácího marcipánu
Zatím tento příspěvěk nikdo nekomentoval, buď první :)