Cheesecake

DÝŇOVÝ CHEESECAKE

Myslím si, že cheesecake nemusím představovat a každý ho moc dobře zná. Alespoň v jeho klasické podobě. Stále se všude vedou diskuze, co se do něj dává, co se zaručeně nesmí atd. Ale není to vlastně jedno? Každý si ho dělá tak, jak ho má rád. A když už je ten podzim, tak si ho můžete zpestřit dýní hokaido. Navíc, dýně hokaido je skvělou vitamínovou bombou, protože kromě betakarotenu, obsahuje také vitamíny A, B, C a pomáhá také při žaludečních potížích.

Doba přípravy: 1 hodina
Ingredience na korpus:

180-200 g vašich oblíbených sušenek (já dávám 2 balíčky bebe)
100 g másla

Ingredience na dýňovou vrstvu:

1 hrnek uvařené a rozmixované dýně hokaido
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce zakysané smetany
špetka soli
2 vajíčka
šťáva z půlky citrónu

Postup:

Nejdříve si dýni nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme ji tak douho, dokud není dostatečně měkká. Trvá to asi 10 minut. Mezitím si rozdrtíme sušenky a rozpustíme máslo. Následně sušenky spojíme a pečlivě promícháme s máslem. Potom směs upěchujeme do máslem vymazané kulaté formy.

Uvařenou dýni necháme vychladnout a pak ji rozmixujeme tyčovým mixérem. Následně přidáme zbytek surovin, vše dokonale smícháme dohromady a nalijeme na korpus. Cheesecake pečeme cca 40 minut na 180°C

Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake

 

 

Zatím tento příspěvěk nikdo nekomentoval, buď první :)

Chci zanechat komentář