Pudink

Kakaový koláč z ovesných vloček s pudinkem

Jeden z mých oblíbených dezertů, který si dávám bez výčitek. Vláčný, kakaový a celkem i zdravý dort, protože je korpus z vloček a špaldové mouky. Je pravda, že není moc sladký, ale stačí, když si do korpusu přidáte více medu, datlového sirupu, nebo nějakého jiného sladidla.  Pro super zdravou verzi můžete koupit BIO pudink, který běžně prodávají v drogerii DM.

Doba přípravy: asi 30 minut

Ingredience:

10 lžic mletých ovesných vloček

10 lžic špaldové mouky

2 lžíce kakaa

2 lžíce oleje

1 lžička prášku do pečiva

150 ml vody

2 vejce

3 lžíce datlového sirupu

2 vanilkové pudinky

mražené ovoce

máslo na vymazání formy

 

Postup:

1. Mouku, vločky, žloutky, kakao, prášek do pečiva, olej a vodu smícháme dohromady.

2. V další nádobě si vyšleháme sníh z bílků, který smícháme s první směsí.

3. Vlejeme do předem vymazané formy a pečeme 15-20 minut na 170°C.

4. Pudink si uvaříme dle návodu.

5. Až bude spodní část dortu upečená, vlejeme na ni pudink a dozdobíme ovocem.

6. Necháme vychladnout a můžeme porcovat.

 

Zatím tento příspěvěk nikdo nekomentoval, buď první :)

Chci zanechat komentář