Galetka

SNÍDAŇOVÁ GALETKA Z OVESNÝCH VLOČEK

Galetka z ovesných vloček je naprosto dokonalou sladkou snídaní, kterou si musí zamilovat snad každý. Dokonce i ten, kdo moc nemusí ovesné vločky.  Já teď na ní ujíždím a nechce se mi snídat nic jiného :D Dá se naplniti téměř čímkoliv, jablky, borůvkami nebo klidně i jahodami.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Počet porcí: 1

Ingredience: 

55 g rozemletých ovesných vloček
20 g másla pokojové teploty
špetka soli
1 lžíce medu
pár kapek ledové vody

Náplň:

hrst borůvek nebo jiné ovoce

Postup:

1. Nejprve si vypracujeme těsto, a to tak, že si smícháme ovesné vločky, máslo, sůl a med – nejlépe se tvoří rukama :) Následně z těsta uděláme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme odpočinout asi na 5 minut do ledničky.

2. Těsto si po několika minutách vytáhneme z ledičky a vyválíme z něj kruh, do kterého dáme ovoce. Okraje pak zahneme směrem dovnitř (těsto je křehčí, takže chce trochu trpělivosti) a dáme péct na 200°C cca 20 minut.

Galetka s jablíčkama

1 Comment

  • Denisa M. 29.1.2017 at 11:04

    Výborná snídaně! Díky za super recept ;-)

    Reply

Chci zanechat komentář