Galetka z ovesných vloček je naprosto dokonalou sladkou snídaní, kterou si musí zamilovat snad každý. Dokonce i ten, kdo moc nemusí ovesné vločky. Já teď na ní ujíždím a nechce se mi snídat nic jiného Dá se naplniti téměř čímkoliv, jablky, borůvkami nebo klidně i jahodami.
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: asi 20 minut
Počet porcí: 1
Ingredience:
55 g rozemletých ovesných vloček
20 g másla pokojové teploty
špetka soli
1 lžíce medu
pár kapek ledové vody
Náplň:
hrst borůvek nebo jiné ovoce
Postup:
1. Nejprve si vypracujeme těsto, a to tak, že si smícháme ovesné vločky, máslo, sůl a med – nejlépe se tvoří rukama Následně z těsta uděláme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské folie a dáme odpočinout asi na 5 minut do ledničky.
2. Těsto si po několika minutách vytáhneme z ledičky a vyválíme z něj kruh, do kterého dáme ovoce. Okraje pak zahneme směrem dovnitř (těsto je křehčí, takže chce trochu trpělivosti) a dáme péct na 200°C cca 20 minut.
Výborná snídaně! Díky za super recept