cupcakes

VANILKOVÉ CUPCAKES S KRÉMEM Z PHILLADELPHIE A BROSKVEMI

Říkala jsem si, že většina receptů na kapkejky je s čokoládou, a tak jsem po delší době zvolila vanilkový základ, samozřejmě s pravou vanilkou. Chtěla bych Vám zdůraznit, abyste si opravdu koupili vanilkový lusk a nevolili pouze vanilkový extrakt. Myslím, že se to nedá srovnávat :)

Počet cupcakes: 12
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 15-17 minut

Ingredience na těsto:

120 g másla
170 g cukru
2 vejce
1 vanilkový lusk
190 g mouky
110 ml mléka
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva

Postup je stejný jako u většiny kapkejků, a tak tedy začínáme již tradičně. Vyšleháme si máslo společně s cukrem. Následně v mixéru snížíme otáčky na polovinu a přišleháváme jedno vejce po druhém. Až se i druhé vejce hezky zapracuje, snížíme mixér na nejnižší možnou rychlost a přisypáváme mouku (na střídačku s mlékem). Nyní můžeme přidat semínka z vanilkového lusku a nakonec ještě prášek do pečiva. Těsto dáme do formy, která je vystlaná papírovými košíčky a pečeme cca 17 minut na 170°C.

Ingredience na krém:

200 ml smetany
250 g sýru Philladelphia
1 ztužovač šlehačky
1 lžíce cukru
1 obrovská broskev
1 lžíce rýžového sirupu

Než cupcakes vychladnou, můžeme se pustit do krému. Nejprve si vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem, následně k ní přidáme Philladelphii s cukrem a hezky si krém promícháme. Krém nanášíme až jsou cupcakes úplně vychladlé!

Broskve si nakrájíme na malé kostky, přidáme k nim jednu velkou lžíci rýžového sirupu (klidně lze přidat med, nebo i cukr) a promícháme je. Nyní jimi můžeme ozdobit cupcakes.

Cupcakes

 

Zatím tento příspěvěk nikdo nekomentoval, buď první :)

Chci zanechat komentář